med hästen
i din terapi

iterapi erbjuder ett stort utbud av terapeutiska lösningar, till exempel hästunderstödda insatser på Elfvik, Lidingö eller traditionell psykoterapi, walk and talk utomhus och digitala samtal.
Psykoterapi och stödsamtal kan vara en hjälp när det krisar och är svårt i livet. Det kan vara både små saker och större problem som man kan behöva hjälp med att utforska och hitta strategier för att hantera. Djur och natur har en läkande effekt. En häst kan ge både tröst, trygghet och närhet. Genom att skapa mening och struktur i vardagen, minskar stressen och fysisk och psykisk återhämtning sker. Hästunderstödda insatser (HUI) är en fördjupning av terapeutiska och pedagogiska inriktningar där hästen och hästens miljö används i syfte att ge stöd och behandling.

står du inför ETT VÄGVAL?

Om du letar efter ett sätt att hantera de utmaningar du står inför, så har du kommit rätt. På iterapi erbjuder vi ett stort utbud av terapeutiska lösningar, såsom traditionell psykoterapi, utomhus walk and talk, digitala samtal samt hästunderstödda terapier. Hästens närhet och miljö skapar en läkande effekt som kan hjälpa dig att hitta mening och struktur i ditt liv. Vi stöttar dig att hitta rätt behandling för dig eller din familj, så att du kan hitta strategier för att hantera problemen.

varför ska man ta hjälp av en psykoterapeut?

Vi kan alla vara med om svåra situationer i livet, ofta kommer vi över dem utan professionell hjälp. Det finns dock många människor som har stor nytta av att ta hjälp av en psykoterapeut för att komma ur ett negativt mönster. 
LÄS MER OM PSYKOTERAPI HÄR >> 

INDIVIDUELL TERAPI

I individuell terapi utgår vi från din nuvarande situation, men tittar också bakåt för att förstå bakgrunden till dina känslor, tankar och relationer till andra människor. Genom reflektion skapas mening och förståelse för att förstå dig själv och andra bättre, att hantera olika situationer och ditt agerande mot andra.
LÄS MER >>

BARN- OCH UNGDOMSTERAPI

Ungdomsterapi kan ge utrymme att prata om det  som man kanske inte vill prata med sina kompisar eller föräldrar om. Det kan hjälpa att prata med en utomstående-en psykoterapeut för att få hjälp att sortera alla tankar och känslor.
LÄS MER >>

PARTERAPI

Parterapi vänder sig både till dig som lever tillsammans med en partner, och till dig som har separerat. Terapin ger en ökad insikt om din roll i ert förhållande. Den bidrar till att öka förståelsen för varför konflikter uppstår och därmed minska risken för framtida problem. 
LÄS MER >>

FAMILJETERAPI

Målet med familjeterapi är att öka förståelsen för varandra och sig själva, för att hitta lösningar på de aktuella problemen.Ofta finns behov av att flera familjemedlemmar deltar i terapin, både i grupp och individuellt. 
LÄS MER >>

LISA STRÖMQVIST JOHANSSON

Legitimerad psykoterapeut privatpraktik
Mottagning på Lidingö och centralt i Stockholm

Jag har i princip hela mitt vuxna liv arbetat med människor och utveckling i olika former – som För att använda hästen och dess miljö inom behandling inom hälso- och sjukvård, psykosocialt arbete och skola har jag vidareutbildat mig under 2018-2019 på Strömsholm. Detta är en ettårig fördjupningsutbildning inom hästunderstödda insatser med inriktning på terapi och specialpedagogik.

LÄS MER >>

TIDSBOKNING

När du bokar tid, uppge gärna namn, telefonnummer och e-postadress så att vi kan återkoppla till dig. Välkommen med din bokning.