“Terapi kan ge utrymme att prata om det som man kanske inte vill prata med sina kompisar eller föräldrar om.”

lisa Strömqvist johansson

BARN- & ungdomsterapi

Att vara ung kan vara tuff period i livet med många utmaningar och funderingar. Att hitta sin identitet, att hantera pressen från sociala medier och skapa en känsla av tillhörighet kan vara svårt. Det kan också uppstå problem i skolan, med vänner eller föräldrar. Stress, ångest och depression kan också få stor inverkan på självkänslan. Jag har arbetat med unga i många år och har förståelse för hur svårt det kan vara. Genom psykoterapi kan man hitta nya sätt att hantera problemen och få stöd i sin utveckling.

Ungdomsterapi ger utrymme att prata om det som man kanske inte vill prata med sina kompisar eller föräldrar om. Det kan hjälpa att prata med en utomstående-en psykoterapeut för att få hjälp att sortera alla tankar och känslor.

Föräldrastöd
När ditt barn eller ungdom mår dåligt är det svårt att som förälder inte själv må psykiskt dåligt Föräldrasamtal kan ge stöd i föräldrarollen för att bryta en negativ utveckling. Samtal kan ges både enskilt och till föräldrapar. Hos oss ger vi stöd till föräldrar när deras barn har det svårt.

”Jag har aldrig gillat att prata inför grupp. Det började någon gång i mellanstadiet och accelererade till ett jätteproblem! Kände oro och ångest varje dag inför att behöva utsättas för att prata inför klassen. Det gick så långt att jag började skolka från skolan och betygen började rasa vilket fick mig att må ännu sämre! Mina föräldrar kontaktade då en terapeut. Stödet och övningarna jag fick hjälpte mig att komma över ett stort hinder. I dag klarar jag av att hålla ett föredrag utan att få panikångest."
Julia

TIDSBOKNING

När du bokar tid, uppge gärna namn, telefonnummer och e-postadress så att vi kan återkoppla till dig. Välkommen med din bokning.