Ungdomsterapi

Ungdomsterapi kan ge utrymme att prata om det  som man kanske inte vill prata med sina kompisar eller föräldrar om. Det kan hjälpa att prata med en utomstående-en psykoterapeut för att få hjälp att sortera alla tankar och känslor.

Att vara ung kan vara en kämpig tid i livet. Att lyckas passa in och hitta sin identitet. Att synas på sociala medier, känna tillhörighet. Oro för framtiden, fatta rätt val. Kanske problem i skolan, med kompisar eller med föräldrar. Ha för högt ställda mål eller lågt ställda mål. Känna stress över tillvaron, ha ångest eller känna sig deprimerad. Negativa och destruktiva tankar kan få för stort utrymme om självkänslan är låg.

 I mitt arbete träffar jag ungdomar som på olika sätt behöver stöd. Antingen kan det vara skolrelaterade problem och eller att man mår psykiskt dåligt. 

Jag har arbetat med unga och unga vuxna i många år och har språket som kan göra känslor och tankar begripliga. Min erfarenhet är att psykoterapi kan lätta på trycket och vara till stor hjälp för många unga. 

 

”Jag har aldrig gillat att prata inför grupp. Det började någon gång i mellanstadiet och accelererade till ett jätteproblem! Kände oro och ångest varje dag inför att behöva utsättas för att prata inför klassen.

Det gick så långt att jag började skolka från skolan och betygen började rasa vilket fick mig att må ännu sämre! Mina föräldrar kontaktade då en terapeut. Stödet och övningarna jag fick hjälpte mig att komma över ett stort hinder. I dag klarar jag av att hålla ett föredrag utan att få panikångest”

Julia